De Kelgin-versie van het principe van crowdfunding komt in essentie hierop neer, dat Kelgin-partners met hoge korting (oplopend tot 40 %) voor vijf opeenvolgende jaren camperhuur inkopen en dat Kelgin met deze middelen een extra camper aanschaft en inzet. Dit concept biedt in de uitwerking heel veel mogelijkheden met maximale flexibiliteit voor de deelnemende CamperAandeel-houders.

Uitgangspunt is uiteraard de behoefte van u als klant. Wilt u een camper huren in het voor- of naseizoen of in de zomervakantie? Wilt u met de camper twee of drie weken op vakantie naar Frankrijk of twee of drie maanden op rondreis door Scandinavië? U reserveert vervolgens nu al deze weken of maanden voor de jaren 2013 tot en met 2017. Dat zijn uw CamperAandelen. Daarbij ontvangt u een jaarlijks oplopende CamperBonus, gebaseerd op een korting op de huurprijzen:
  • Korting jaar 1: 20 % - uw Camperbonus: 25,0 %
  • Korting jaar 2: 25 % - uw Camperbonus: 33,3 %
  • Korting jaar 3: 30 % - uw Camperbonus: 42,9 %
  • Korting jaar 4: 35 % - uw Camperbonus: 53,8 %
  • Korting jaar 5: 40 % - uw Camperbonus: 66,7 %
Opgeteld bedraagt de korting 150 %. Voor elke vijf weken, verspreid over vijf jaar, betaalt u dus slechts 3,5 week. Op de investering is dat een rendement van in totaal bijna 43 % over de hele periode van vijf jaar.

In principe kiest u voor de genoemde vijf jaren een bepaald campermodel uit de verhuurkalenders voor die jaren. Maar dat betekent niet dat u zich nu al helemaal voor de langere termijn vastlegt. Kelgin biedt u de volgende flexibiliteit:
  • u hebt de keuze uit het totale aanbod aan huurcampers bij Kelgin en kunt ten allen tijde van uw keuze voor een bepaalde camper of een bepaald model wijzigen, uiteraard zolang de camper van uw (gewijzigde) keuze nog vrij is.
  • u kunt de data waarop u vertrekt en terugkomt en de lengte van uw huurperiode ten allen tijde wijzigen, uiteraard zolang de verhuurkalender dat toelaat.
  • wanneer u door omstandigheden in een bepaald jaar toch niet op campervakantie wilt of kunt, krijgt u na afloop van de periode die u oorspronkelijk had gereserveerd het door u betaalde bedrag terug, vermeerderd met een CamperBonus in geld van 5 % in jaar 1, 10 % in jaar 2 en zo verder tot 25 % in jaar 5; zo bent u in ieder geval zeker van een rendement dat ruim boven de bankspaarrentes van dit moment ligt.
  • wanneer door de keuze voor een andere camper of een andere, kortere of langere, huurperiode de kosten hoger uitvallen, kunt u het prijsverschil volgens de voor iedereen geldende prijzen en kortingen bijbetalen. Wanneer de kosten lager uitvallen, ontvangt u het prijsverschil retour, vermeerderd met de hierboven genoemde CamperBonus in geld.
Misschien hebt u op dit gebied nog andere wensen of ideeën. Kelgin nodigt u uit om deze te melden en op die manier mee te denken bij de ontwikkeling en uitwerking van deze unieke samenwerking. Mail uw voorstellen en vragen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Tenslotte nog iets over de risico's. Wie meedoet aan het Kelgin CamperAandelen-programma, financiert een stukje van de aanschaf van een camper en dus van een bedrijf. Daar is altijd risico aan verbonden. Maar wie al wat meer met Kelgin bekend is, weet dat de bedrijfsvoering wordt gekenmerkt door soberheid, lage kosten en het vermijden van geldverslindende verplichtingen, zoals een duur bedrijfspand of duur personeel. Verder is de markt voor camperverhuur een sterk groeiende markt en komt de camper voor steeds meer mensen in ons land in beeld als ideaal vakantiemiddel.

Doordat u als financier uw rendement ontvangt in natura, in de vorm van camperhuurweken, loopt Kelgin niet het risico van tegenvallende verhuurresultaten. Dat maakt deze wijze van financieren ook voor Kelgin aantrekkelijk. De terugbetaling in natura maakt bovendien een veel hoger rendement voor de huurder/investeerder mogelijk. Dat is het geheim van de win-win.

Klik hier voor de voordelen van dit programma voor regelmatige camperhuurders en klik hier om te zien hoe een vergelijking met de aanschaf van een eigen camper uitpakt. Klik hier voor het eerste concrete project waarmee Kelgin de belangstelling op dit moment wil peilen.

Joomla SEF URLs by Artio

Nieuwsbrief

Meld u hier aan voor de Kelgin Campers Nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van acties, lastminutes, aanbiedingen en ander nieuws.

Kelgin op Twitter

Reserveer nu lastminute een luxe Elnagh camper vanaf vrijdag 14 augstus. https://t.co/6nz8Z2lSW8 https://t.co/HeavnFOpJb
De camper: het nieuwe normaal? Over de ideale manier van reizen in de 1,5-meter-samenleving. https://t.co/IOwz5ruYEa https://t.co/0syrnIdTXI
Het reserveren van camperhuur voor de zomermaanden komt voorzichtig weer op gang. Verklein het risico op onverhoopt… https://t.co/3ZNEIMgF1M