Kelgin Campers zoekt in deze tijd van coronacrisis met gedupeerde huurders naar een passende oplossing. Het ideaal is een oplossing waarbij de schade zowel voor de huurder als voor de verhuurder zoveel mogelijk beperkt blijft.

Het uitgangspunt is een annulering volgens de letter van de verhuurvoorwaarden waarbij vooral de huurder wordt gedupeerd. Deze betaalt wel annuleringskosten, maar kan niet met een huurcamper op reis.

In overleg met de huurder zoekt Kelgin Campers daarom naar een oplossing die de schade beperkt, zodat de huurder alsnog iets krijgt voor de betaalde kosten. Maar dat kan alleen als de verhuurder daar niet alsnog extra omzetschade door lijdt. Nadrukkelijk vermelden we dat het hierbij om coulance regelingen gaat. Aan de informatie in dit artikel kunnen daarom geen rechten worden ontleend. Coulanceregelingen waar we nu aan denken, zijn de volgende:
  1. de huurder gaat op een later tijdstip op reis met een camper die anders in die periode niet verhuurd zou zijn. Als een huurder op reis gaat met een camper die anders in Goes stil zou staan, leidt dat niet tot omzetverlies bij de verhuurder. Dat is naar verwachting de situatie in het naseizoen vanaf vrijdag 25 september 2020 of in 2021 in de weken voor vrijdag 14 mei of na vrijdag 24 september. In dat geval ontvangt de huurder de nu betaalde annuleringskosten volledig terug in de vorm van korting op de nieuwe camperhuur.
  2. de huurder gaat later in 2020 op reis met een camper in de periode tot vrijdag 25 september 2020 of in 2021 tussen 14 mei en 24 september. In dat geval ontvangt de huurder de helft van de nu betaalde annuleringskosten terug in de vorm van korting op de nieuwe camperhuur.
Voor toepassing van deze regeling gelden de volgende voorwaarden:
  • deze regeling geldt als tijdens de geboekte huurperiode reizen niet mogelijk is omdat grenzen gesloten zijn en/of campers niet welkom zijn; wanneer in Nederland en Duitsland of in Nederland, België en Frankrijk met de camper gereisd en overnacht kan worden, is een campervakantie mogelijk en is deze coulanceregeling niet van toepassing.
  • de huursom van de nieuwe huurperiode dient minimaal gelijk te zijn aan de huursom van de geannuleerde huurperiode. Bij een lagere huursom wordt de korting evenredig lager.
  • de nieuwe reservering dient te worden gedaan binnen een maand nadat de oorspronkelijke huurperiode is geannuleerd.
  • bij toepassing van deze regeling geldt voor het boeken van de nieuwe huurperiode in plaats van de normale reservingskosten van € 20 een vaste vergoeding van € 75 voor de coulanceregeling omboeken.
  • deze regeling geldt als de vertrekdatum van de geannuleerde of te annuleren huurperiode ligt voor de datum die door de Nederlandse overheid wordt gehanteerd als einddatum voor beperkende maatregelen. Op dit moment is dat 1 juni 2020.
  • deze coulance regeling kan door Kelgin Campers eenzijdig worden ingetrokken of gewijzigd, waarbij reeds gemaakte afspraken zoveel mogelijk in stand blijven.
Los van de bovengenoemde mogelijkheden kan het ook zo zijn dat een huurder annuleert en later alsnog in de oorspronkelijke huurperiode met een camper op reis wil. Als de geboekte en geannuleerde camper dan nog beschikbaar is, kan de annulering worden teruggedraaid en de oorspronkelijke huurovereenkomst opnieuw worden aangegaan. Kelgin Campers brengt dan naast de oorspronkelijke huurkosten alleen de vergoeding van € 75 voor de coulanceregeling omboeken in rekening.

Wilt u nalezen wat er in de verhuurvoorwaarden staat over annuleringen? Raadpleeg dan het artikel 'Annuleren: de voorwaarden'.
Joomla SEF URLs by Artio

Kelgin op Twitter

Reserveer nu lastminute een luxe Elnagh camper vanaf vrijdag 14 augstus. https://t.co/6nz8Z2lSW8 https://t.co/HeavnFOpJb
De camper: het nieuwe normaal? Over de ideale manier van reizen in de 1,5-meter-samenleving. https://t.co/IOwz5ruYEa https://t.co/0syrnIdTXI
Het reserveren van camperhuur voor de zomermaanden komt voorzichtig weer op gang. Verklein het risico op onverhoopt… https://t.co/3ZNEIMgF1M